МИНА
Мина е прекрасен, организиран и стриктен човек. За нас е истинско щастие, че прие поканата ни да гостува на нашия кулинарен блог и да сподели част от любимите си блюда. За да можем да ви я представим й зададохме няколко въпроса. Сега, когато чета отговорите, чувам смеха и закачливата нотка в гласа й. Прекрасно е да познаваш креативен и топъл човек като нея, а още по-хубаво е, когато имаш възможността да сътвориш кулинарен шедьовър с нея!
Благодарим ти Мина, че прие поканата ни да гостуваш в "Нашите кулинарни пътешествия"!
Как те наричат приятелите?
Приятелите ме наричат Миме, но да си призная не харесвам особено това умалително име. Имам си страхотно българско име Мина и не виждам защо трябва да го заменят.
Кои са нещата, които те удовлетворяват?
Хм...нещата които ме удовлетворяват? Ще прозвучи като клише, но добре свършената работа или когато се справя с нещо, в което съм се съмнявала, че ще успея.
Хубава вечер с приятели. Такива неща, най-обикновени.
Хубава вечер с приятели. Такива неща, най-обикновени.
Кухнята ли е твоето любимо място в дома ти?
О, не, разбира се! Въпреки че съм много добра в нея и прекарвам доста време там, не, не бих я нарекла моето любимо място.
Допускаш ли други членове от семейството на тази територия?
Разбира се, тя е свободна територия за всеки, който иска да се развихри.
Какво те вдъхновява да готвиш?
Чаша вино и нова рецепта, а целта винаги е една - да е неустоимо вкусно за сетивата.
Опиши с три епитета твоя стил на готвене.
Организиран, изискан, модерен.
Определи себе си с три подправки.
Само три ли? Привидно съм ванилия, но това е само привидно. Идва ред на шафрана, лек горчив вкус, но придава изисканост на всяко ястие. И третата, но не и последна по значение - пушен пипер, където и да го сложиш, оставя своя неповторим аромат и послевкус.
Кои са 5-те продукта и съставки, без които не би могла да готвиш и те винаги присъстват в твоята кухня?
На първо място са подправките. Лятото дори си отглеждам в саксийки. Винаги имам богат асортимент брашна, слабост са ми печивата. Няколко вида мазнини - зехтин, олио, шарлан, масло, мас. Зеленчуци и месо.
С кое ястие спечели сърцето на любимия човек?
Ще паднете! В студентски град трябваше да приготвя нещо за хапване с една консерва русенско варено, 2 яйца и парче мухлясал кашкавал. И сътворих вечеря от тези продукти. Нарязах русенкото на филийки, разбих яйцата, смесих ги с настъргания кашкавал. Изсипах върху русенското и в парти грила го запекох. И воала... страхотна вечеря се получи:)))
Сподели с нас най-шантавото си приключение в кухнята.
О, да! Беше шантаво първото приготвяне на раци. Чета и следвам стриктно рецептата. Но си бях избрала малка тенджера и като им подпари на тез раци, тръгнаха да излизат, а аз ги натискам с капака. Ужас!
Ако имаше собствен ресторант, какво име щеше да му дадеш и какъв щеше да бъде специалитета му?
Никога не съм искала ресторант, но АКО имах, може би "Фантазия". Специалитетите ще са според сезона и винаги ще има нещо ново и различно, всеки сезон.
Мит ли е, че само жените трябва да готвят у дома?
Разбира се, че е мит. Мъжете са по-добри готвачи от нас и винаги им се получават по-добре нещата. Поради една причина - правят го само когато те си пожелаят, не по задължение.
Ти си много активна в нашия блог, за което много ти благодарим! Би ли споделила с нас твои идеи, теми, които да допълним?
Блогът е прекрасен! Единственото, което бих предложила, е кулинарно пътешествие из нашите селца и да се покажат рецепти от тях.
ПОНЕДЕЛНИК
ВТОРНИК
СРЯДА
ЧЕТВЪРТЪК
ПЕТЪК
СЪБОТА
НЕДЕЛЯ
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.