ТЕЛЕШКО С ПАТЛАДЖАНИ И КУБЧЕТА КАШКАВАЛ В ДОМАТЕН СОС
ПРОДУКТИ:
700 гр телешко месо
2 патладжана
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 с.л. доматено пюре
500 гр. доматен сок
1 ч.л. захар
сол на вкус
200 гр. кашкавал
½ връзка магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжана го обелваме и режем на кубчета. Изпържваме го и оставяме да се отцеди за няколко часа.
Месото режем на парчета и сваряваме до готовност.
Приготвяме си соса, като задушаваме лука и чесъна в мазнина и добавяме доматеното пюре и сок и го оставяме на тих огън за 10 -15 мин. докато се сгъсти леко.
В тавичка слагаме месото, патладжана, кашкавала, нарязан на кубчета и заливаме със соса.
Разбъркваме и печем в умерена фурна до получаване на лек загар и кашкавала да се разтопи.
Изваждаме го от фурната и поръсваме с наситнения магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.