ТЕЛЕШКО С ПАТЛАДЖАНИ И КУБЧЕТА КАШКАВАЛ В ДОМАТЕН СОС

ПРОДУКТИ: 
700 гр телешко месо 
2 патладжана 
1 глава лук 
4 скилидки чесън 
3 с.л. доматено пюре 
500 гр. доматен сок 
1 ч.л. захар 
сол на вкус 
200 гр. кашкавал 
½ връзка магданоз 


ПРИГОТВЯНЕ: 

Патладжана го обелваме и режем на кубчета. Изпържваме го и оставяме да се отцеди за няколко часа. 
Месото режем на парчета и сваряваме до готовност. 
Приготвяме си соса, като задушаваме лука и чесъна в мазнина и добавяме доматеното пюре и сок и го оставяме на тих огън за 10 -15 мин. докато се сгъсти леко. 
В тавичка слагаме месото, патладжана, кашкавала, нарязан на кубчета и заливаме със соса. 
Разбъркваме и печем в умерена фурна до получаване на лек загар и кашкавала да се разтопи. 
Изваждаме го от фурната и поръсваме с наситнения магданоз. 

Коментари