СВИНСКО ПЕЧЕНО

ПРОДУКТИ: 
1200 г. цяло парче свинско месо от бут 
60-70 г. кашкавал 
150 г. топено сирене 
3-4 гъби печурки 
1 морков 
3 големи картофа 
сол 
черен пипер 
1 с.л. сухи зеленчуци 
олио 
ПРИГОТВЯНЕ: 
В измитото и подсушено месо се правят дълбоки разрези, като разрезите не стигат до долу. 
Получените "джобове" се овкусяват със сол, черен пипер, олио и сушените зеленчуци. 
Внимавайте със солта, защото кашкавала и топеното сирене са солени. 
В разрезите се поставят тънки ленти от моркова, нарязаните гъби, ленти кашкавал и топеното сирене. 
Месото се поставя в тава с малко олио и покрай него се нареждат кубчета картофи и останалият морков. Налива се около 500 мл вода и 150 мл бяло вино. 
Тавата се покрива с алуминиево фолио. 
Пече се 30 минути на 200 градуса и след това още 1 час на 180 градуса. 
Когато месото е готово, фолиото се премахва и ястието се запича още 10 минути до хубава коричка.

Коментари