СВИНСКО ПЕЧЕНО
ПРОДУКТИ:
1200 г. цяло парче свинско месо от бут
60-70 г. кашкавал
150 г. топено сирене
3-4 гъби печурки
1 морков
3 големи картофа
сол
черен пипер
1 с.л. сухи зеленчуци
олио

ПРИГОТВЯНЕ:
В измитото и подсушено месо се правят дълбоки разрези, като разрезите не стигат до долу.
Получените "джобове" се овкусяват със сол, черен пипер, олио и сушените зеленчуци.
Внимавайте със солта, защото кашкавала и топеното сирене са солени.
В разрезите се поставят тънки ленти от моркова, нарязаните гъби, ленти кашкавал и топеното сирене.

Месото се поставя в тава с малко олио и покрай него се нареждат кубчета картофи и останалият морков. Налива се около 500 мл вода и 150 мл бяло вино.
Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Пече се 30 минути на 200 градуса и след това още 1 час на 180 градуса.
Когато месото е готово, фолиото се премахва и ястието се запича още 10 минути до хубава коричка.

Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.