ПАЕЛЯ С ШАФРАН, ЧОРИЗО И ПИЛЕ

ПРОДУКТИ:
400 г. пилешки гърди 
300 г. чоризо 
1 чушка 
 2 домата 
300 г червен боб 
1 ч.ч. грах 
1 глава лук 
3 скилидки чесън 
1 ч.л. шафран 
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон 
1/2 ч.ч. червено вино 
1 ч.л. чили сос 
1/2 ч.ч. ориз 
1/2 връзка магданоз 
1 ч.л. червен пипер 
1 лимон 
сол 
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото месо се нарязва на еднакви парчета с големина на хапка. Запържват се в сгорещен зехтин до зачервяване. Добавя се нарязаното на колелца чоризо и запържването продължава. 
Прибавя се шафранът. Следват наситнените лук, чушки и домати. Запържват се за 2-3 минути и се прибавя отцеденият от консервата боб, грахът, отцеден от консервата, наситненият чесън, чаената лъжичка червен пипер и чили сосът. 
След като всички продукти се затоплят и ароматите им се смесят, се добавя и виното, а минута по-късно - бульонът. 
Ястието се оставя да се редуцира наполовина и тогава се слага почистеният и измит ориз. Готви се на умерен огън за 2-3 минути, след това съдът се покрива и се оставя оризът да поеме цялата течност и да омекне напълно. 
Накрая се овкусява със сол и се сервира с резенчета лимон и наситнен магданоз.

Коментари