ПАЕЛЯ С ШАФРАН, ЧОРИЗО И ПИЛЕ
ПРОДУКТИ:
400 г. пилешки гърди
300 г. чоризо
1 чушка
2 домата
300 г червен боб
1 ч.ч. грах
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 ч.л. шафран
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.ч. червено вино
1 ч.л. чили сос
1/2 ч.ч. ориз
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1 лимон
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото месо се нарязва на еднакви парчета с големина на хапка. Запържват се в сгорещен зехтин до зачервяване. Добавя се нарязаното на колелца чоризо и запържването продължава.
Прибавя се шафранът. Следват наситнените лук, чушки и домати. Запържват се за 2-3 минути и се прибавя отцеденият от консервата боб, грахът, отцеден от консервата, наситненият чесън, чаената лъжичка червен пипер и чили сосът.
След като всички продукти се затоплят и ароматите им се смесят, се добавя и виното, а минута по-късно - бульонът.
Ястието се оставя да се редуцира наполовина и тогава се слага почистеният и измит ориз. Готви се на умерен огън за 2-3 минути, след това съдът се покрива и се оставя оризът да поеме цялата течност и да омекне напълно.
Накрая се овкусява със сол и се сервира с резенчета лимон и наситнен магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.