СВИНСКО КОНТРА ФИЛЕ В ТЕСТО

ПРОДУКТИ:
750-800 гр. свинско контра филе 
500 гр. кралска печурка 
6-8 слайса бекон 
горчица за намазване 
500 гр. тесто 
2 жълтъка 
сол, черен пипер на вкус 

Продукти за тесто 
250 гр. брашно 
125 мл. газирана вода 
3.5 гр. суха мая 
1 ч.л. сол 
1 ч.л. захар 
1 с.л. (15 гр.) мас 
Това тесто може да издържи 2 дни в хладилник. 

ПРИГОТВЯНЕ:
Обелените гъби се смилат в блендер. Преценете дали ги предпочитате на фина паста, или малко по-едри. Аз предпочитам да са смлени малко по-едро. 
Слагат се в сух тиган, добавя им се малко сол и черен пипер и се оставят, за да им се изпари водата. Разбърквайте ги по-често, за да се изпари по-бързо течността. Ако гъбите са по-воднисти, махам водата с помощта на гевгир, за да си спестя време. Гъбите се разстилат върху тава или хартия за печене, за да изстинат. 
Филето се овкусява със сол и черен пипер. В добре загрят тиган се запечатва от абсолютно всяка страна. 
Намазва се обилно с горчица и се оставя да се охлади. 
Слага се свежо фолио на масата. Нареждат се резените бекон, като е добре леко да се застъпват. Отгоре се разстила гъбената паста и се слага филето. След това с помощта на фолиото се прави руло, като е важно бекона и гъбите да не се разместят и плътно да увият филето. Увийте много плътно с фолио и оставете в хладилника за 30 минути 
След това разстилате тестото и много внимателно върху него полагате рулото. Изрязвате излишното тесто. Важно е двата края на рулото да се застъпват отдолу. 
Намазва се с жълтък обилно и отново оставяте за 15 минути в хладилник. 
Фурната се загрява на 200 градуса. Правят се прорези от горната страна на рулото, за да не се надигне тестото и за по-добър външен вид. Резките да са на всеки сантиметър. Намазва се с останалия жълтък. 
Поставете рулото на готварска хартия за печене. 
Печете 30-35 минути на 200 градуса, след това фурната се намалява на 180 и се пече още 20 минути. (ако месото е повече от посоченото в рецептата, за всеки случай добавете 10-ина минути печене). 
След като изключите фурната, извадете рулото и го оставете за 20 минути поне, преди да го разрежете. Така ще остане по-сочно
Сервира се с маруля и картофи соте с чесън, с картофено пюре или аспержи.

Коментари