СВИНСКО КОНТРА ФИЛЕ В ТЕСТО
ПРОДУКТИ:
750-800 гр. свинско контра филе
500 гр. кралска печурка
6-8 слайса бекон
горчица за намазване
500 гр. тесто
2 жълтъка
сол, черен пипер на вкус
Продукти за тесто
250 гр. брашно
125 мл. газирана вода
3.5 гр. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. (15 гр.) мас
Това тесто може да издържи 2 дни в хладилник.
ПРИГОТВЯНЕ:
Обелените гъби се смилат в блендер. Преценете дали ги предпочитате на фина паста, или малко по-едри. Аз предпочитам да са смлени малко по-едро.
Слагат се в сух тиган, добавя им се малко сол и черен пипер и се оставят, за да им се изпари водата. Разбърквайте ги по-често, за да се изпари по-бързо течността. Ако гъбите са по-воднисти, махам водата с помощта на гевгир, за да си спестя време. Гъбите се разстилат върху тава или хартия за печене, за да изстинат.
Филето се овкусява със сол и черен пипер. В добре загрят тиган се запечатва от абсолютно всяка страна.
Намазва се обилно с горчица и се оставя да се охлади.
Слага се свежо фолио на масата. Нареждат се резените бекон, като е добре леко да се застъпват. Отгоре се разстила гъбената паста и се слага филето. След това с помощта на фолиото се прави руло, като е важно бекона и гъбите да не се разместят и плътно да увият филето. Увийте много плътно с фолио и оставете в хладилника за 30 минути
След това разстилате тестото и много внимателно върху него полагате рулото. Изрязвате излишното тесто. Важно е двата края на рулото да се застъпват отдолу.
Намазва се с жълтък обилно и отново оставяте за 15 минути в хладилник.
Фурната се загрява на 200 градуса. Правят се прорези от горната страна на рулото, за да не се надигне тестото и за по-добър външен вид. Резките да са на всеки сантиметър. Намазва се с останалия жълтък.
Поставете рулото на готварска хартия за печене.
Печете 30-35 минути на 200 градуса, след това фурната се намалява на 180 и се пече още 20 минути. (ако месото е повече от посоченото в рецептата, за всеки случай добавете 10-ина минути печене).
След като изключите фурната, извадете рулото и го оставете за 20 минути поне, преди да го разрежете. Така ще остане по-сочно
Сервира се с маруля и картофи соте с чесън, с картофено пюре или аспержи.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.