КРЕМ КАТАЛАНА
ПРОДУКТИ:
400 мл. млечна сметана 35%
150 мл. прясно мляко
4 жълтъка
120 г. захар
кора от половин лимон
кора от половин портокал
1 пръчица канела
60 г. нишесте (ако кремът се прави с варене)
захар за посипване на всяка порция
ПРИГОТВЯНЕ:
Крем Каталана с варене, като обикновен яйчен крем. Към сметаната се добавят лимоновата и портокаловата кора, както и пръчката канела, а ако имате шушулка ванилия, тя също трябва да влезе в течността (тоест семената й).
Сметаната, заедно с всички добавки, се слага да се загрее на умерена температура, без да завира.
Жълтъците, захарта и нишестето се смесват с прясното мляко.
Горещата сметана се налива на тънка струйка към жълтъците, разбърква се добре, за да се разтвори захарта и цялата смес се връща на тих огън на котлона.
Вари се при непрекъснато бъркане докато кремът се сгъсти.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.