УСУКАНИЦА С ЛУК И СИРЕНE

ПРОДУКТИ:
500 - 600 г. брашно
50 г. течно масло + 2 с.л. олио или зехтин
2 яйца
4 с.л. заквасена сметана
200 мл хладко прясно мляко
20 г. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
брашно за доомесване 


Плънка

3 -4 глави стар лук
1/2 ч.л. сол
50 г. масло
200 г. краве сирене
риган за поръсване

разбито яйце за намазване

ПРИГОТВЯНЕ:

Направете квас от маята, захарта, малко мляко и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.
Направете кладенче в брашното, изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко, еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
Нарежете лука на полумесци и го задушете в маслото. Сиренето нарежете на кубчета.
Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган, разстелете задушения лук и наредете кубчетата сирене.

Коментари