ЛЕСНИ БИСКВИТИ С ПАРЧЕНЦА ШОКОЛАД


ПРОДУКТИ:
брашно - 1 и ½ ч.ч.
захар - ½ ч.ч. бяла
захар - ½ ч.ч. кафява
яйца - 2 бр.
бакпулвер - ½ ч.л.
сол - 1 щипка
масло - 100 г
ванилия - 2 бр.
шоколад - 150 г натурален или шоколадови капки

ПРИГОТВЯНЕ:

Чаената чаша е с вместимост 200 мл. Разтопете маслото, сипете го в купа, сложете двата вида захар и разбъркайте. 
Разбийте яйцата, добавете ги в купата и отново разбъркайте с тел до пълното им поемане. 
Пресейте брашното, солта, ванилията и бакпулвера. Сипете го в купата и с дървена лъжичка разбъркайте енергично до получаване на гъсто лепнещо тесто. 
Нарежете шоколада на малки парчета и го добавете към тестото, ако ползвате шоколадови капки ги сложете цели. 
Разбъркайте сместа с лъжицата, покрийте с домакинско фолио и сложете за 20 минути в хладилника. 
Вземете голяма плоска широка тава и поставете хартия за печене. Извадете тестото, с лъжица загребете от сместа и с помощта на ръцете оформете топче. Ръцете трябва да са леко навлажнени, за да не ви лепне тестото. 
Оформете топчетата и ги подредете в тавата като оставяте разстояние между тях, и не ги правите много големи, защото при печене тестото се разлива. От това тесто на мен ми излязоха 12 бр. големи бисквитки. 
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор и сложете тавата в средата на фурната. 
Печете бисквитите за 12-15мин. Като ги наблюдавате, щом започнат да променят цвета си и по краищата да стават златисти ги извадете. 
Поставете всяка бисквитка върху метална решетка да изстине. Получават се хрупкави бисквити, с приятна мека вътрешност и наситен шоколадов вкус :)

Коментари