КРЕМ СУПА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА С ШАФРАН

ПРОДУКТИ:
500 гр. червена леща
2 големи моркова или 3 малки
1 глава лук
5 скилидки чесън
2 куб. зеленчуков бульон
1 с.л. синап
1 с.л. къри
1 суп.л джинджифил
1 с.л. кимион
1 с.л. червен пипер
1 ч.л шафран
2 бр. дафинови листа
20 мл. олио
За млякото:
200 мл. цедено кисело мляко 4%
1/2 лимон
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме лука, морковите и чесъна и ги задушаваме в загрятата мазнина. Към тях добавяме всички подправки, като последни слагаме шафрана и червения пипер. Много малко им е нужно 2-3 мин, като внимавате да не ги изгорите.

Добавяме и лещата с двете кубчета бульон и наливаме 2 литра топла вода. Варим лещата до нейната готовност 15-20 мин. Пасираме я и я прекарваме през цедка, за да отделим едрите частици.


Млякото и лимона ги объркваме добре.
Сервираме супата с лъжица от млякото и поръсена с шафран
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.