ИНДИЙСКА КУХНЯ

Един опит да се потопим в очарованието на индийската кухня, да надникнем в това многообразие
и вълшебство, омагьосани от специалното
отношение на индийците към храната...толкова
подобно на нашата страст към приготвянето
на ястия за тялото и душата едновременно!
Когато говорим
за Индия първо трябва да споменем
подправките, разбира се!
Може би сте
чували за петте к-та на Индия!
Това са куркума, кардамом, кориандър, карамфил и кимион!
За тях се говори,
че са толкова благоприятни за организма,
че могат да лекуват стреса, напрежението
и дори лошото настроение.
Използването
на пресни подправки е ключово в индийското
готварско изкуство.
В различните
региони на Индия варивата се комбинират
с плоските хлебчета чапати и роти, ориз
или домашно кисело мляко.
Много характерни
са и традиционните индийски кърита,
зеленчукови или приготвени с месо,
своеобразни произведения на изкуството
и наслада за небцето.
И ние споделихме
насладата от индийските ястия в
неповторимо преживяване сред приятели,
топло и уютно до огнището, с пикантни и
необичайни ястия и десерти.
Рецептите сме
описали подробно и с илюстрации!
И така се случи,
че опитахме индийска кухня, приготвена
от индийци за първи път при нашето
пътуване до остров Малта!
Разочаровани
от храната там, намерихме островче за
вкусно похапване в индийския ресторант.
Посрещнати със
специално отношение, след вкусната
вечеря и чаша индийска бира „Кобра“,
си тръгнахме с доволни стомаси и усмивки
на лицата!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.