ПИКАНТНИ КЮФТЕНЦА С ЕЛДА
Пикантни кюфтета от елда - Индия
Задушават се 1 ч.ч гъби по избор с 1 глава лук и мазнина до омекването на гъбите.
Сварява се 1 ч.ч елда в 3 ч.ч гореща вода. Ако не сте варили елда до сега добре е да знаете, че елдата се вари без да се отваря съда за около 20 минути и най-добре се получава в тенджера със стъклен капак, за да можете да видите през него кога са се разпукнали зрънцата. Сварената елда се измива със студена вода.
В подходящ съд се пасира елдата. Добавят се 2-3 скилидки чесън, 1/2 или 1 люта чушка смляна фино. За мен с цяла чушка става много люто, но има хора, на които това им харесва. Добавят се задушените гъби и се пасира сместа още малко.
Картофа се намачква с преса и се добавя към елдата.
Овкусява се всичко с 1 и 1/2 ч.л индийско орехче, 1 и 1/2 ч.л комион, 1/2 ч.л мащерка, 2-3 с.л магданоз на ситно, 1 ч.л черен пипер и сол на вкус.
Обърква се добре сместа и с намазнени ръце се оформят кюфтета. Овалват се добре в галета и се нареждат в тава, с намазана хартия за печене.
Пекат се до зачервяване при 180 градуса, около 20 минути.
Сервират се със сос Чатни.
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.