АРОМАТНИ ПИТКИ НААН
![]() |
Ароматни питки Наан |
Пресява се 400 гр брашно, добавят се 2 с.л пшенични зародиши, 1 с.л зехтин, 1 и 1/2 ч.л сол, 2 ч.л черен сусам, 1/2 ч.л смлян кардамом. Прави се кладенче и в него се сипва млякото с маята. Омесва се меко тесто. Може в хлебопекарна. Оставя се 20 мин да почине.
Започва да се меси тестото в продължение на 15 мин. Покрива се и се оставя на топло докато удвои обема си /около 1 -1,5 часа/
Готовото тесто се разделя на 4 топки.
Включва се фурната да загрява на 250 градуса.
Топките се разточват с точилка на питки с дебелина около 0,5 см и диаметър около 25 см. Пекат се за около 5 мин, докато се зачервят на петна. Имайте предвид, че много интересно се надуват като балони :)
Докато се пекат питките в купичка се разтопява 50 гр краве масло, нарязват се вътре по 1/2 ч.л босилек, мащерка и риган, оставят се да поврат в маслото за 1-2 мин.
С билковото масло се намазват горещите още питки.
Най-вкусни са топли!
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.