ГЕРМАНСКА КУХНЯ

Резултат с изображение за „бирата в германия“
Направо не знам какво са консумирали германците преди да се открие Америка! 
В днешно време основната им храна са картофите! 
Картофена салата, печени картофи, картофено пюре.... предлагат ги почти на всяко ядене! 
И естествено, свинско месо и различни видове вурстчета, наденички и всичко, което става за пиене на бира! Един средностатистически германец консумира 40 кг свинско месо годишно. 
Типичното дневно меню в немската кухня обикновено съдържа предястие (Vorspeise), супа (Suppe), основно ястие (Hauptspeise) и десерт (Nachspeise). 

Немската кухня е характерна със своята регионалност. Всеки регион е повлиян от съседните държави, като пример – в Северен Рейн-Вестфалия, Райнланд-Пфалц, Саарланд и Баден-Вюртемберг се усеща влиянието от селското стопанство около планината Шварцвалд и река Рейн и винарските традиции, формирани от близостта до Белгия, Франция и Швейцария.
Германците обичат да пият кафето си с торта или кекс, като немското кафе съдържа по-малко кофеин от италианското (ако го вземем за пример). 

Така и ние се облажихме с джоланче по баварски, пълнени картофки, вайсвурстчета с различни видове немска бира и невероятно вкусни десерти. 

Опитайте и вие, а рецептите са отдолу!

Коментари