ДЖОЛАН ПО БАВАРСКИ


Баварско чудо:)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 джолан с кожа от 1,5 - 2 кг.
1 пащърнак
1 гл. целина
5 моркова
1 глава стар лук
3 скилидки чесън
1 с.л. майорана
1 к.л. сумак
5, 6 зрънца бахар
1 с.л. сол
черен пипер
2 с.л. мед от меденица Лазарови



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете  джолана, пащърнака, целината, морковите, лука нарязан на едро, 3- те скилидки чесън и прибавете всички подправки в тенджера под налягане. Варете 2 часа.
Извадете всичко в тава, не изхвърляйте бульона, той ще ви трябва за соса. Намажете кожата на джолана с мед, поръсете със сол и черен пипер, налейте 2 кафени чашки бульон и сложете ястието на горен реотан във фурна загрята предварително на 200 градуса.
 Печете докато кожата придобие златиста и хрупкава коричка. Около 20 минутки.
Извадете ястието, оберете всички зеленчуци от тавата, сложете ги в купа в която  ще ги пасирате. Добавяйте малко по малко от бульона, докато придобие консистенция на сос.


Guten Appetit!!!


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !

Коментари