ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ СЪС СМЕТАНА И КАШКАВАЛ


Измих добре 10 едри картофа. Сварих ги до почти готовност /меки във вътрешността, но не се разкъсват при работа с тях/.
Изрязах малко капаче на всеки картоф в най-широката част и с помощта на малък остър нож и малка лъжичка издълбах вътрешността.



Към издълбаната вътрешност на 8 от картофите добавих 400 гр заквасена сметана и сол на вкус. Смесих чубрица, лук на прах, суха целина, куркума, черен пипер, джинджифил, индийско орехче и магданоз. Общо количество на подправките 2 с.л Смлях ги в кафемелачка. Подправих с така получената смес картофената плънка.


Посолих леко вътрешността на всеки картоф и с помощта на малка лъжичка напълних с овкусената плънка. Отгоре сложих по едно парченце кашкавал.



Затворих всеки картоф поотделно с алуминиево фолио, така че да не диша от никъде.
Запекох в загрята на 200 гр фурна за 10 минути.



При поднасяне, след отваряне на фолиото поръсих с 1 с.л ситно настърган кашкавал.
Сервирах със сварени на пара броколи и моркови.







Тази рецепта е направена по разкази на очевидец 😊 😊 😊
Съпруга ми, който не е много на ти с готвенето, но е много на ти с яденето, я е хапвал няколко пъти в Германия и ми разказа за нея.  Благодаря, Пепо!
Голяма вкусотия! 

Бени

Коментари