БАВАРСКА САЛАТА С РЯПА




Това е една свежа и пикантна салата с ряпа, която много добре се комбинира с вурстчета и бира.

Продукти:
    ряпа - 2 бр. бяла
    червени репички - 2 връзки
    чери домати - 1 ч.ч.
    копър- 1 вр., нарязан
    кромид лук - 1 средна глава, нарязан
    винен оцет - 12 с.л. бял
    растително масло - 6 с.л.
    захар - 1 с.л.
    сол
    черен пипер - на вкус
Приготвяне:
Червените репички се почистват и изплакват и се нарязват на тънки кръгчета.

Ряпата се обелва и също се нарязва на тънко. Смесват се репичките и ряпата в гевгир, поръсват се с 1 чаена лъжичка сол и се оставят настрана.

Измиват се и нарязват на половинки чери доматите.

Смесва се нарязания кромид лук, копъра, винения оцет, растителното масло, сол, черен пипер и захарта, за да направите винегрет, като разбърквате енергично, докато захарта не се разтвори напълно.

Изцеждат се репичките и се разбъркват заедно с чери доматите и винегрета.

Подправят се със сол и черен пипер. Поръсвате с нарязания копър.

Сервирайте салатата с хрупкави бретцели, вайсвурст или други видове вурстчета и разбира се, бира!!!
От Креми!

Коментари