КАУБОЙСКА КАСАДИЯ
Касадия е мексиканско ястие, състоящо се от тортила, която се пълни предимно със сирене, а понякога и с месо, подправки и други пълнежи, и след това се грилова скара или на тиган.
Вижте нашето предложение за вегетарианска касадия.
ПРОДУКТИ:
Около 250 г пуешко месо от бут
1/2 ч.ч. барбекю сос
за хайвера от черен боб:
400 г черен боб, отцеден и изплакнат
400 г пълнозърнеста царевица, изцедена
1 чушка халапеньо ( почистена и нарязана на кубчета) може и люта чушка каквато ви се намира под ръка ;)
1/2 ч.ч. червен лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, пасирани
1/4 ч.ч. магданоз, нарязан
1/4 ч.ч бял винен оцет
1/4 ч.ч зехтин екстра върджин
2 супени лъжици мед от Меденица Лазарови
за гарниране:
1 ч.ч. настърган Чедър
Около 250 г пуешко месо от бут
1/2 ч.ч. барбекю сос
за хайвера от черен боб:
400 г черен боб, отцеден и изплакнат
400 г пълнозърнеста царевица, изцедена
1 чушка халапеньо ( почистена и нарязана на кубчета) може и люта чушка каквато ви се намира под ръка ;)
1/2 ч.ч. червен лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, пасирани
1/4 ч.ч. магданоз, нарязан
1/4 ч.ч бял винен оцет
1/4 ч.ч зехтин екстра върджин
2 супени лъжици мед от Меденица Лазарови
за гарниране:
1 ч.ч. настърган Чедър
Сварете месото нарязано на кубчета. След това леко го пасирайте.
Смесете пилешкото месо с барбекю соса и разбъркайте добре.
За да приготвим хайвера от черен боб е необходимо първо да смесим зехтина, оцета, меда и нарязания на ситно магданоз. Разбъркваме добре и оставяме настрана. В чиста купа смесваме царевицата и боба добре отцедени, лукът, пресованият чесън и накрая заливаме със зехтиновата смес.
За да приготвим хайвера от черен боб е необходимо първо да смесим зехтина, оцета, меда и нарязания на ситно магданоз. Разбъркваме добре и оставяме настрана. В чиста купа смесваме царевицата и боба добре отцедени, лукът, пресованият чесън и накрая заливаме със зехтиновата смес.
Започнете да пълните последователно тортилите. Разрежете първата до средата
Подредете плънката в получилите се парчета
и сгънете питката.
След това леко гриловайте на тиган или скара.
Сервират се топли, но аз успях да ги опитам и студени приготвени от предишния ден е, великолепни са ;)
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.