МЕКСИКАНСКИ ТОРТИЛИ


Продукти:
240 грама брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
2 ч.л. олио
180 мл топло мляко

Приготвяне:
Признавам си понеже съм тарикат, замесих тестото в хлебопекарната. Не вярвах, че ще издържа на изкушението да не добавям повече брашно и наистина според мен добре постъпих, тъй като тестото стана стегнато и прекрасно за разточване. И така когато тестото е готово и втасало 20 минути се разделя на 8 малки топки. Всяка се разточва първоначално с диаметър около 15 см, след това с пръсти внимателно се раздърпва още малко и продължавате точенето до около 22 см (в зависимост от големината на тигана в който ще ги печете).
Загрейте тигана. Изпечете тортилата от едната страна за няколко минути, след това я обърнете и спомоща на тежка тенджера я притиснете, за да не се получават мехури. Готовите и изпечени тортили завиваме в кърпа, като преди това леко ги напръскваме с вода, за да останат меки.
Тортилите са чудесни за консумация на Чили кон карне или за приготвяне на бурито.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари