ЧИЛИ КОН КАРНЕ

Продукти:
500 г телешко месо
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 глави лук
7 ск. чесън
1 консерва червен боб (400 г)
600 г обелени домати (аз използвах консервирани)
2 с.л кимион
2 к.л. канела
1 к.л. мащерка
1/2 к.л. лют пипер
1 с.л. сладък червен пипер
2 с.л олио
сол и пипер на вкус.
Приготвяне:
Нарежете месото на дребни парченца и го смелете. 
Загрейте мазнината и задушете накълцания чесън, след това добавете телешката кайма и задушете докато промени цвета си. 
Нарежете чушките и лука.
 
И ги добавете към каймата. Задушете за около 10-15 мин под капак. 
Накрая добавете и доматите заедно с подправките. 
 
Добавете около 2 пръста вода. Разбъркайте и оставете да къкри около 1 час.
Добавете червения боб и оставете да къкри докато течността се изпари. Около 2 часа на много бавен огън. Разбърквайте, от време на време, за да не загори.
 
Сервирайте готовото чили с ориз или използвайте тортили.
Чили кон карне е чудесно за приготвяне на бурито или тако, прекрасно се комбинира и със сос Гуакамоле.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари