ВЕГЕТАРИАНСКА КАСАДИЯ
Касадия е мексиканско ястие, състоящо се от тортила, която се пълни предимно със сирене, а понякога и с месо, подправки и други пълнежи, и след това се грилова скара или на тиган.
Вижте нашето предложение за Каубойска касадия.
ПРОДУКТИ:
100 г настърган чедър
100 г настърган кашкавал
300 г червен боб от консерва
1/2 червена чушка
300 г червен боб от консерва
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1/2 глава лук нарязана на ивички
1 скилидка пресован чесън
2 к.л. кимион
1 к.л. червен пипер
1/2 к.л. черен пипер
сол
сок от 1/2 лимон
4 броя тортили
ПРИГОТВЯНЕ:
Запържете за около 10 минути лукът и чушката нарязани на ивички.
1/2 глава лук нарязана на ивички
1 скилидка пресован чесън
2 к.л. кимион
1 к.л. червен пипер
1/2 к.л. черен пипер
сол
сок от 1/2 лимон
4 броя тортили
ПРИГОТВЯНЕ:
Запържете за около 10 минути лукът и чушката нарязани на ивички.
Когато поомекнат добавете боба и чесъна. Подправете с кимиона, червения пипер, черния пипер и ако е необходимо добавете сол.
Гответе около 5 минути докато се смесят ароматите.
Загрейте тиган и разрежете една тортиля до половината.
Поставете плънката в четирите и краища и поръсете с чедър и кашкавал.
Сгънете и запечете на тиган докато сиренето се разтопи.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.