ЛАЗАНЯ СЪС СПАНАК И РИКОТА
ПРОДУКТИ:
двойна доза тесто за паста (200 г брашно + 2 яйца)
250 г сирене Рикота
3 с.л. заквасена сметана
300 г спанак (аз използвах замразен)
100 мл доматено пюре
1 с.л. смлени сушени домати
сол
черен пипер
1 глава кромид лук
3 ск. чесън (обожавам чесъна, затова винаги слагам малко повече, ако вие не го предпочитате толкова бихте могли да го намалите, дори да го махнете)
една доза сос Бешамел
Грана Падано или Пармезан за поръсване между блатовете и най-отгоре
ПРИГОТВЯНЕ:
Започнете с приготвянето на тестото за корите, то трябва да престои поне 1 час в хладилник преди да го използвате.
В загряна мазнина задушете нарязаната на ситно глава лук и накълцания чесън. Смелете една шепа сухи домати на пипер.
Когато лукът омекне добавете спанака и задушете няколко минути, добавете 1 супена лъжица доматен пипер. Разбъркайте и оставете да се охлади леко.
Смесете рикотата и сметаната и добавете към спаначената смес. Разбъркайте.
Разточете корите на тънки дебели ленти. Моите бяха около 100 мм, за да мога да събера по две в редичка в тавата си.
Размажете сместа върху тях и навийте на рулца.
Подредете в тавичка, в която предварително сте покрили дъното с доматено пюре.
Залейте със соса Бешамел и поръсете с Грана Падано или Пармезан.
Печете до готовност при 200 градуса. При мен печенето отне около 30 минути.
Сервирайте лазанята топла.
Приготвено с любов от Ники <3







Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.