СВИНСКИ КОТЛЕТИ В СМЕТАНОВ СОС И ГОРЧИЦА
ПРОДУКТИ:
6 свински котлета
1 ч.ч. брашно
1 с.л. гхи
2 резена бекон
20 мл. уиски
2 с.л. горчица
1 с.л. мед (от Меденица Лазарови)
400 мл сметана за готвене
2 стръка пресен розмарин
сол
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте гхито. Овкусете брашното с черен пипер и сол. Оваляйте добре подсушените котлети в брашното и запържете до златисто от всички страни на умерен огън.
Прихвърлете готовите котлети в тавичка. В същата мазина запържете нарязания на ситно бекон докато стане златист. Не се тревожете ако останалата мазнина е малко, бекона ще отдели допълнително.
Деглазирайте с уискито и оставете да поври на лек огън няколко 3-4 минути. Смесете меда горчицата и сметаната.
Добавете към бекона, овкусете със сол и черен пипер, добавете пресния розмарин и гответе 10-15 минути.
След това залейте котлетите като се стараете сместа хубаво да ги покрие.
Гответе при 200 градуса около 30 минути или докато се зачерви.
Сервирайте с картофено пюре, салата от варени картофи с винегрет или орзо салата.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.