ТАРТ С ЛУК И КАМАМБЕР

Мисля, че от към кулинарна гледна точка мога да формулирам Нормандия с три думи - Камамбер, ябълки и Сайдер.
Представям ви тази тарта с добре уравновесени сладко-солени вкусове.

ПРОДУКТИ:
За тестото използвайте основно тесто
зехтин

За плънката
100 г пушен бекон
1 глава лук
3 с.л. готварска сметана
около 100-150 г сирене Камамбер 
1 зелена ябълка
сол на вкус
олио
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете лука на ивички и го запържете в олио. Добавете бекона нарязан на ивички. Оставете добре да се овкусят.
Разстелете с ръце намазани в зехтин тестото във форма за печене предварително покрита с хартия за печене. 
Намажете повърхността на тестото със сметаната предварително овкусена с малко сол. Разпределете лука и бекона.
Нарежете ябълката на тънки филийки и я разпределете отгоре. Добавете Камамбер и отгоре поръсете със ситно нарязан Пармезан.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. 


Приготвено с любов от Ники <3

Коментари