СВИНСКО БОН ФИЛЕ ПО АВЕНОАЗКИ

Тази рецепта произхожда от областта Avesnois - северна Франция. Това е област прочута със своето местно сирене Maroilles.
ПРОДУКТИ:
400г свинско бон филе
250 мл светла бира
3 лука
1 морков
1 Bouquet Garni
1 с.л. брашно
25 г масло
120 г сирене Maroilles ( аз заместих с Грана Падано)
400г свинско бон филе
250 мл светла бира
3 лука
1 морков
1 Bouquet Garni
1 с.л. брашно
25 г масло
120 г сирене Maroilles ( аз заместих с Грана Падано)
100 г готварска сметана

сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете лука на едри филии и го наредет в купа. Върху него наредете филето нарязано на филийки с дебелина около 2 см. Сложете букет гарни и залейте с бира. Покрийте и оставете да се маринова в хладилника поне 3 часа.
В тиган загрейте маслото и дапържете лука, моркова нарязан на филийки и месото докато леко покафенее от всички страни. Поръсете с брашно и разбъркайте. Добавете част от соса и оставете да се готви до готовност.
Разбъркайте сметаната и настърганото сирене и добавете към готовото месо. Сервирайте топло с печени картофи или картофена салата с дресинг.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.