ДОМАШНИ РАВИОЛИ С ПАТЕШКО МЕСО


Италианците са издигнали в култ храната и приготвянето й. И има защо когато готвенето събира цялото семейство в кухнята и заедно да създадете шедьовра за вечеря.

В моето семейство имаме много рецепти за приготвяне на паста, днес ще ви покажа един вариант за домашни равиоли.

Продукти за тестото:

Продукти за плънката:
200 г патешко бон филе
малко масло
пармезан

Приготвяне:

Вярвам сте готови и въоражени с необходимите инструменти ;)
Необходими са ни точилка, машинка за паста и формичка за равиоли, ако не разполагате с такава можете да използвате къдрав нож с който да запечатате пластовете тесто.


Вече знаем как да приготвим тестото за паста, когато то е престояло около 1 час в хладилника можем да започнем


Разточваме корите от дебели към тънки. Аз използвам 3 различни степени, като между всяко разточване оставям корите да починат малко, но това се получава естествено докато точа всяка следваща, така, че работата не спира =)


Междувременно приготвяме плънката, обикновено това прави съпругът ми. Той се справя блестящо с плънките =)
За целта накълцваме патешкото месо на ситно и го задушаваме в малко масло до готовност. Докато е още топло го поръсваме с пармезан и разбъркваме. Ако желаете може да добавите гъби, които да приготвите с месото, да подправите със сол и черен пипер ако желаете.


Готови сме и третия от нас е на линия. Докато аз се занимавам с тестото и плънката е вече готова синът ми започва пълненето на равиолите. 
Постиламе тънка кора върху дъното на формичката или върху набрашенана повърхност и поставяме по 1 кафена лъжичка от плънката.


Поставяме втора тънка кора отгоре и притискаме с точилка. Ако работите без формичка, притеснете около плънката двата пласта тесто и с къдрав нож отрешете квадратни формички.


Ето, не беше никак трудно, а дори и забавно. Времето минава бързо докато бъбрим и се въртим около тенджерките =)


Равиолите се слагат във вряща вода, варим няколко минути до готовност.


Гарнирайте по желание с доматена паста, пармезан и босилек, например .

Приготвено с любов от Ники и нейното семейство <3


Коментари