ЛЕКА ТОРТА БЕЗ БРАШНО, НО С КОТИДЖ СИРЕНЕ, МАСКАРПОНЕ И ВИШНИ😍


Ей така както си стоях по време на почивни дни, реших да направя експеримент. Нещо като чийзкейк, нещо като парфе. Получи ми се много вкусен десерт който е без брашно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

5 яйца - на снимката са три, защото бях извадила вече 2 сетих се, че трябва да снимам
и така😉
1 кутия кондензирано мляко
500 грама маскарпоне
300 грама котидж сирене
1 ампула ванилия
200 грама имах замразени вишни


Размразете вишните, ако са замразени - може да бъдат и горски плодове. 
Има налични много добри на вкус в Лидл замразени плодове. Пасирайте ги и оставете.
Включете фурната на 180 градуса.


В купата на миксер изсипете маскарпонето, кондензираното мляко, котидж сиренето и валинията. Разбъркайте за минути, две. Намалете оборотите и добавайте едно по едно яйцата. 
Заделете една ч.ч. от сместа и я добавете в пасираните вишни. Разбъркайте.
Пригответе тава с подвижно дъно. Отрежете 3 слоя хартия за печене, намачкайте ги и тогава ги поставете, защото сместа е доста течна. Ако сте сигурни в тавичката, може и да не слагате, но моята веднъж започна да пропуска от сместа и вече се подсигурявам.
Излейте бялата смес, отгоре с лъжица започнете да разпределяте вишневата смес. С клечка леко разпределете.
Поставете във фурната за 45 минути.


Извадете и оставете напълно да се охлади преди да я разрежете. 
Оставям навън да се охлади за половин час и след това я поставям в хладилника.


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

 

Коментари