ПЪРЖЕНА ТИКВИЧКА ВЕТРИЛО С ПАРМЕЗАН
Страхотна идея за тиквичка и неустоимо вкусна. А със студен таратор си е направо фантазия.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 тиквички
3 яйца
30 г. пармезан
сол и черен пипер
200 г. брашно
олио за пържене
На дъска направете няколко разреза които да не стигат до край. След това разрежете на две половинки.


Обърнете с отрязаната част към дъската и отново разрежете няколко пъти без да стига до края.
Посолете и оставете да се отцеди течноста - около 30 минути. В чиния разбийте 3 яйца, и настържете пармезан. В друга чиния изсипете брашното. Подсушете всяко ветрилце с кухненска хартия и овкусете с черен пипер. Сложете олиото да загрее в голям тиган.
Първо потопете в брашно от двете страни, като отворите тиквеното ветрило.
След това потопете обилно от двете страни в разбитите яйца с пармезан и сложете да се пържи.
Когато го сложете в тигана с помощта на вилица разтворете внимателно ветрилото😍
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.