ПЪРЖЕНА ТИКВИЧКА ВЕТРИЛО С ПАРМЕЗАН


Страхотна идея за тиквичка и неустоимо вкусна. А със студен таратор си е направо фантазия.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 тиквички
3 яйца
30 г. пармезан
сол и черен пипер 
200 г. брашно
олио за пържене

Измийте тиквичките и отрежете само малко от долна част.

                  

На дъска направете няколко разреза които да не стигат до край. След това разрежете на две половинки.

                  

Обърнете с отрязаната част към дъската и отново разрежете няколко пъти без да стига до края.

Посолете и оставете да се отцеди течноста - около 30 минути. В чиния разбийте 3 яйца, и настържете пармезан. В друга чиния изсипете брашното. Подсушете всяко ветрилце с кухненска хартия и овкусете с черен пипер. Сложете олиото да загрее в голям тиган.

                         

Първо потопете в брашно от двете страни, като отворите тиквеното ветрило.


След това потопете обилно от двете страни в разбитите яйца с пармезан и сложете да се пържи.
Когато го сложете в тигана с помощта на вилица разтворете внимателно ветрилото😍

                          

Пържете около 3 минути и обърнете от другата страна за още толкова



За добавка към това изкушение направете таратор и го сложете да се охлади в хладилника



Това ястие заслужава красива чиния.

Поднесете и се насладете😍


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари