ТОРТА СЪС СЛЕПЕНИ БИСКВИТКИ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За тавичка с размер 20/30 - 3 пакета обикновени бисквити
1 голяма кофичка - 1 кг. йогурт с горски плодове
500 г. маскарпоне
400 г. течен шоколад
500 мл. прясно мляко
150 г. филирани бадеми


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Излейте прясното мляко в купичка, слепете две по две бисквитките с течен шоколад. Разбъркайте маскарпонето в кофичката с йогурт. Вземете тавичката и сложете няколко лъжици на дъното и размажете. Преди да започнете да нареждате, всяка слепена бисквитка потопете от двете страни в прясното мляко и тогава я поставете в тавата.


След като наредите първия ред, разделете сместа на две и сложете една част. Разпределете равномерно. Започнете по същия начин с останалите слепени бисквитки. И разстелете отгоре останала част от крема. Покрийте с фолио и сложете в хладилника на 10 часа.


Запечете леко филираните бадеми на тиган и след като извадите тортата поръсете.


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари