МАРИНОВАНИ ЧОРБАДЖИЙСКИ ЧУШКИ

ПРОДУКТИ:
Чорбаджийски чушки
За 1 буркан 800 мл са необходими за маринатата:
1 равна с.л. сол
1 с.л. с връх захар
1 с.л. олио или зехтин
800 мл оцет
4 скилидки чесън, ако са големи - срязани на 2-3
6 зърна черен пипер
целина, магданоз - едро нарязани

ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте чушките и ги поставете в тава върху хартия за печене. Печете на 200 градуса докато чушките се опукат. След това прехвърлете в купа с капак или тенджера. Повторете това докато количеството чушки свърши. Тогав ще имате ориентир колко буркана ще са ви необходими.
Разпределете чушките (без да ги белите) в празните буркани и сложете във всеки един съставките за маринатата.
Допълнете с вряла вода, затворете веднага бурканите и ги обърнете. Оставете напълно да изстинат. Консуират се след 24 часа.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари