ПИЛЕШКО РУЛО С ПЛЪНКА, УВИТО В ПРОШУТО И ПЪРЖЕНО КЛОНЧЕ РОЗМАРИН

Красиво, вкусно, леко и лесно за приготвяне ястие.

               


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:

4 броя пилешко филе
12 парчета фино нарязано прошуто
1/2 бурканче песто
12 броя сушени доматки
1 моцарела
клонки пресен розмарин
сол, черен пипер и олио като допълнителни продукти


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте, подсушете и изравнете с нож пилешките филета. Изравнете, като внимателно изрежете дебелата част, защото тя трудно се начуква. Оставете тези парчета за друго ястие, пекнати на скара или пилешка супа....


Начукайте всяко филе, посолете и поръсете с черен пипер.


На дъска наредете 3 броя прошуто като леко ги застъпите.


Отгоре сложете пилешкото филе, намажете с 1 голяма с.л. песто, сложете нарязаните на парчета сушени доматки и по три парченца моцарела. 


Навийте на стегнато рулце. 
Включете фурната на 180 градуса. В тавичка сложете хартия за печене, подредете рулцата и сложете във фурната за 20 минути.



Докато рулцата се пекат, загрейте мазнина в тиган и пуснете всяко клонче розмарин за секунди. Пука се и става с вкус на семки. Само за секунди, защото иначе прегаря.


Извадете рулата и поднесете с клонче розмарин и студено бяло вино, за любителите на алкохола.


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари