ЗАДУШЕНА РЯПА ДАЙКОН В ДАШИ СОС

Тази рецепта ни дава възможност да се насладим на неповторимия вкус на Каяноядаши.
Това е японска съставка приготвена с внимание и любов от водорасли конбу, паламуд, 
херинга и аго на скара . 
Добавете само малко соев сос и мирин към Каяноядаши и ще се пренесете в неповторимата атмосфера на японската кухня.

ПРОДУКТИ:
1 ряпа дайкон
1 опаковка Каяноядаши (8g)
400 ml вода
1 с.л. соев сос
1 с.л. мирин

ПРИГОТВЯНЕ:
Обелете ряпата и я нарежете на шайби с размер около 2 см. Сложете в съд да заври водата и разтворете в нея даши соса, добавете соевия сос и мирина. Поставете шайбите ряпа в съда, покрийте с капак, намалете температурата на средна и гответе докато ряпата стане мека (когато лесно може да бъде прободена с клечка за хранене.). Сервирайте ястието топло.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари