ЛИМОНЕНО ТИРАМИСУ ОТ ПУЛИЯ
Пулия и нейното лимонено тирамису😍
36 броя Савоярди - италиански бишкоти - един голям пакет е 44 броя
500 грама маскарпоне
200 мл. животинска сметана за разбиване
6 лимона
300 грама пудра захар общо
по желание 100 мл. Амарето
пресни горски плодове
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Отделете 1 лимонче за украса ако желаете.
Измийте лимоните и настържете кората им в чинийка. Купих гръцки на които кората беше все още зелена, идеята ми беше за цвят. Изцедете сока на всички лимони, излейте го в чинийка и добавете 200 грама пудра захар и пожелание Амарето. Разбъркайте докато захарта се разтвори. Добавете 150 мл. вода и отново разбъркайте.
В купата на миксер сложете маскарпонето, излейте сметаната и добавете 100 грама пудра захар. Разбийте до пухкав крем. Наблюдавайте, защото може да се пребие тъй като е със животинска сметана и да се пресече. Добавете малко от настърганите лимонови корички и за кратко разбъркайте.
Всяка порция се приготвя в отделна чиния. Като за всяка порция са ви необходими 6 броя Савоярди. Прекалих с това, че сложих по 8 на порция.
Разбира се, че може да се приготви и в правоъгълна тава. Така ни беше сервиран този десерт в Алберобело, така го представям😊
Потопете всяка бишкота от двете страни в лимонадата и подредете в чинията-потопете почти до омекване на бишкотата, но пък да не се кашне в ръкави ви. Ако не е добре напоена е хубаво десертът да престои няколко часа в хладилник.
Сложете 3 с.л. от крема, разпределете го и поръсете с настъргани корички.
Отново потопете всяка бишкота, подредете върху крема, отново 3 с.л. крем и поръсете с лимонови корички.
Украсете с горски плодове и тънко резенче лимон.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.