ПИЛЕШКИ ХРУПКАВ КОТЛЕТ С ПАРМЕЗАН


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 КОТЛЕТА:

2 броя пилешко филе
2 големи яйца - 3 ако са малки
1 връзка магданоз
6 скилидки чесън
100 г. настърган пармезан
черен пипер 1/2 к.л.
100 г. брашно - за по хрупкав, добра комбинация е - 50 г. брашно + 50 г. галета
олио за пържене


Пригответе си заготовките, не осолявайте филето и не добавяйте сол, защото пармезана е достатъчно солен и силен като аромат. Напълно достатъчен за да овкуси месото.


Измийте филетата, вземете едното филе и го сложете върху кухненска хартия, така няма да се опита да ви избяга от дъската когато искате прецизно да го разполовите.  Разполовете по дължина, но не до край, за да се получи голям котлет - пеперуда.


Смесете продуктите за панировката в голяма плоска чиния и разбъркайте



Включете котлона и сложете мазнината да загрява.

Сипете брашното в голяма плоска чиния и го оваляйте филето от двете страни.


След това го потопете в сместа също от двете страни и сложете в загрятата мазнина.


Пържете до златисто и тогава обърнете котлета


Ароматен, хрупкав разкош😊


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари