РУЛЦА СЪС СЛАДКО ОТ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ, СИРЕНЕ С ОРЕХОВ ВКУС И ФИЛИРАНИ БАДЕМИ


Когато откриеш в хладилника позабравено бутер тесто😉


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 лист бутер тесто
1 бурканче сладко от горски плодове - аз нямах и направих със замразени горски плодове- 300 г. сложих в тенджерка с 200 г. захар, повряха 10 минути, добавих нарязани лимонови корички и сладкото ми беше готово.
кората на един лимон - настъргана или нарязана на ситно
200 г. сирене - каквото обичате - правило няма - аз имах сирене с орехов вкус
шепа филирани бадеми
Извадете листа бутер тесто да се отпусне.


За сладкото вече ви описах, така, че продължаваме...



Включете фурната да загрее на 200 градуса. Подгответе си тава, застелете я с хартия за печене.
Разстелете бутер тестото върху фолиото в което е увито, леко го разточете и тогава го намажете със сладкото от горски плодове - лимоновите корички може да ги добавите в самото сладки или да ги поръсете върху вече намазаното сладко.


Нарежете сиренето на тънки парчета и го разпределете отгоре.


Навийте не толкова стегнато руло, за да не остане текляво. Разрежете с назъбен нож на 9 или 10 рулца.


Подредете в застелената с хартия за печене тава и отгоре посипете с филирани бадеми и малко захар.


Печете около 15 минути - зависи от фурната, докато рулцата придобият златист цвят.

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари