ВЕГЕТАРИАНСКО ЯСТИЕ В БУТЕР ТЕСТО
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 лист бутер тесто
1 глава лук
500 г. гъби
200 лешници
150 г. сушени червени боровинки
200 г спанак
4 скилидки пресован чесън
150 милитра олио
1 пакетче крутони
5 с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
може да добавите любими подправки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Да си направим заготовките. Лешниците запечете и нарежете на половинки , лука нарежете на ситно, гъбите на ситно, чесъна пасирайте, спанака измийте и подсушете, боровинките ако са големи ги нарежете на малки парченца.
В голяма тенджера, налейте олио и запържете лука. Добавете гъбите и ги запържете докато останат само на мазнина. Добавете чесъна, боровинките, соевия сос, разбъркайте и добавете спанака. Отново разбъркайте добре и оставете да се готви 7, 8 минутки, като разбърквате от време на време. Преместете от котлона и добавете крутоните. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади.
Разгънете бутер тестото върху тава застелена с хартия за печене, леко го разточете. Изсипете сместа по средата и с ръце оформете като кекс, като притисните сместа. Загърнете стегнато първо от късата страна след това от двете дълги страни.
Намажете с разбит жълтък и внимателно направете разрези – да се получат ромбчета.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.