ВЕГЕТАРИАНСКО ЯСТИЕ В БУТЕР ТЕСТО

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 лист бутер тесто

1 глава лук

500 г. гъби

200 лешници

150 г. сушени червени боровинки

200 г спанак

4 скилидки пресован чесън 

150 милитра олио

1 пакетче крутони

5 с.л. соев сос

сол и черен пипер на вкус

може да добавите любими подправки



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Да си направим заготовките. Лешниците запечете и нарежете на половинки , лука нарежете на ситно, гъбите на ситно, чесъна пасирайте, спанака измийте и подсушете, боровинките ако са големи ги нарежете на малки парченца.


В голяма тенджера, налейте олио и запържете лука. Добавете гъбите и ги запържете докато останат само на мазнина. Добавете чесъна, боровинките, соевия сос, разбъркайте и добавете спанака. Отново разбъркайте добре и оставете да се готви 7, 8 минутки, като разбърквате от време на време. Преместете от котлона и  добавете крутоните. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади.




Разгънете бутер тестото върху тава застелена с хартия за печене, леко го разточете. Изсипете сместа по средата и с ръце оформете като кекс, като притисните сместа. Загърнете стегнато първо от късата страна след това от двете дълги страни. 


Намажете с разбит жълтък и внимателно направете разрези – да се получат ромбчета.





Сложете в загрята фурна на 180 градуса и печете около 35 минути


 В очакване ...


Извадете и оставете напълно да се охлади  поне 2 часа, за да може плънката да се стегне и да не се разпадне при рязването на парчета.


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари