МАРИНАТА ЗА РЕБЪРЦА С МЕЛАСА ОТ НАР

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ДО 3 КГ. РЕБРА:


10 с.л. меласа от нар
8 с.л. кафява захар
2 с.л. кетчуп
2 с.л. винен червен оцет
1 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. настърган джинджифил
2 ч.л. кимион на прах
2 ч.л. семена кориандър

Смесете всички съставки, нарежете ребрата на парчета от около 3 см. залейте с маринатата и оставете за няколко часа. Най -добре за една нощ в хладилник. Загрейте фурната на 180 градуса. Извадете тавата от хладилника, загърнете с фолио и печете 2, 5 часа. Махнете фолиото и върнете във фурната за 10 минути.

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари