ВЕГЕТАРИАНСКИ КЮФТЕТА ПО БРАЗИЛСКИ
Половин глава карфиол и половин глава броколи са накъсват на розички и се сваряват на пара.
Карфиола се пасира, а броколите се нарязват на ситно. Към готовите зеленчуци се добавят 2 яйца и 100 гр кашкавал.
Овкусяват се с 1/2 к.л млян черен пипер и 1/2 к.л мляна люта чушка. Добавят се 1/2 ч.л риган сух и 1/2 ч.л чесън на прах. Посоляват се на вкус.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса до приятен загар, около 25-30 минути.
Сервират се със зелена салата, доматена салата или млечен сос.
Леки и много вкусни кюфтета!
Кашкавала им придава невероятна мекота!
Приятен апетит!
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.