ВЕГЕТАРИАНСКИ КЮФТЕТА ПО БРАЗИЛСКИ

 




Половин глава карфиол и половин глава броколи са накъсват на розички и се сваряват на пара.

Карфиола се пасира, а броколите се нарязват на ситно. Към готовите зеленчуци се добавят 2 яйца и 100 гр кашкавал.

Овкусяват се с 1/2 к.л млян черен пипер и 1/2 к.л мляна люта чушка. Добавят се 1/2 ч.л риган сух и 1/2 ч.л чесън на прах. Посоляват се на вкус.



Оформят се малки кюфтенца, овалват се в галета и се нареждат в тава, върху хартия за печене. Поливат се с няколко капки зехтин.

Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса до приятен загар, около 25-30 минути.

Сервират се със зелена салата, доматена салата или млечен сос.

Леки и много вкусни кюфтета!

Кашкавала им придава невероятна мекота!

Приятен апетит!

Бени
 

Коментари