ТИРАМИСУ А ЛА НИКИ
Дълги години избягвам този десерт защото просто не го обичах. Един ден бяхме на гости на съседката ми Мария, която беше приготвела Тирамису. Не исках да я обидя затова реших, че ще хапна.... и не можах да се спра. След като я попитах за рецептата, установих, че тя не е сложила алкохол и тогава разбрах, че именно той е нещото, което ме е отблъсквало през цялото време. Не ме разбирайте погрешно, това е въпрос на вкус, но цялото ми семейство обожава този десерт по този начин, ако решите да опитате ето рецепта.
ПРОДУКТИ
за 8 порции:
16 Бишкоти Савоярди
3 яйца размер L
5 с.л. захар
200 мл дълго кафе
250 г Маскарпоне
какао на прах за поръсване около 2 с.л.
ПРИГОВЯНЕ:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на много гъст сняг.
През това време разбийте жълтъците със захарта и маскарпонето. Пригответе кафето. Смесете белтъците и жълтъчнат смес и разбийте до получаването на гладък крем.
Пригответе купички на дъното на всяка поставете 1 с.л. от крема. След това една бишкота счупена на две и напоена в кафе.
Покрийте с 1 с.л. крем, отново бишкота напоена в кафе и отново 1 с.л. крем.
Загладете и поръсете обилно с какао на прах.
Оставете в хладилник поне за около 1 час. Ако сте нетърпеливи може да пропуснете тази последна стъпка. Обикновено я пропускаме 😋
Приготвено с любов от Ники <3
Мислих, че не си фен на този десерт😉😍
ОтговорИзтриване