ЧЕРЕШОВ СЛАДКИШ

ПРОДУКТИ:
3 яйца размер L
200 г брашно
150 г кисело мляко
150 г захар
50 мл олио
5г бакпулвер
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. лимонови корички
1 щипка сол
400 г почистени от костилките череши

педра захар за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната на 175 градуса докато приготвяте сладкиша.

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на гъст сняг, добавете постепенно захарта и продължете разбиването до гъст сняг.

Преместете в друг съд и в същата купа на миксера разбийте жълтъците с останалата захар на гъст крем. Добавете последователно, без да спирате разбиванети, олиото, киселото мляко, ванилията, лимоновите корички и накрая пресятото с бакпулвер и сол брашно. Разбийте до хомогенност и накрая добавете внимателно белтъците.
Разбъркайте. 
Изсипете в тавичка намазана с мазнина и посипана с брашно.
Разпределете черешите равномерно отгоре.
Печете 20-25 минути в загрятата на 175 градуса или докато леко се зачерви сладкиша. 
Извадете от фурната и оставете да се охлади 10 минути. Поръсете с пудра захар и оставете да се охлади напълно.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари