ХРУПКАВИ СОЛЕНКИ С ЧУБРИЦА И КАШКАВАЛ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 ч.ч. мас

4 ч.ч. брашно

200 г. настърган кашкавал

2 с.л. чубрица

4 яйца

1/2 ампула ванилия

1 пакетче амонячна сода

1 ч.л. сода за хляб

6 с.л. кисело мляко

1/2 с.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Включете фурната на 180 градуса. Подгответе тава застелена с хартия за печене. 

В купичка сложете киселото мляко, изсипете амонячната сода и разбъркайте с лъжица. Оставете да шупне.


В купа чукнете яйцата, разбъркайте с вилица и добавете маста, отново разбъркайте. Добавете ванилията, киселото мляко, настъргания кашкавал, брашното и солта. 



Омесете лепкаво тесто.


Оставете за 5 минути да почине и започнете да късате с пръсти от тестото, без да си мокрите ръцете. Идеята е соленките да станат рошави.

Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете докато отгоре соленките придобият златист цвят. Излизат 55-60 соленки.


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ! 

Коментари