ХРУПКАВИ СОЛЕНКИ С ЧУБРИЦА И КАШКАВАЛ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 ч.ч. мас
4 ч.ч. брашно
200 г. настърган кашкавал
2 с.л. чубрица
4 яйца
1/2 ампула ванилия
1 пакетче амонячна сода
1 ч.л. сода за хляб
6 с.л. кисело мляко
1/2 с.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Включете фурната на 180 градуса. Подгответе тава застелена с хартия за печене.
В купичка сложете киселото мляко, изсипете амонячната сода и разбъркайте с лъжица. Оставете да шупне.
В купа чукнете яйцата, разбъркайте с вилица и добавете маста, отново разбъркайте. Добавете ванилията, киселото мляко, настъргания кашкавал, брашното и солта.
Омесете лепкаво тесто.
Оставете за 5 минути да почине и започнете да късате с пръсти от тестото, без да си мокрите ръцете. Идеята е соленките да станат рошави.
Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете докато отгоре соленките придобият златист цвят. Излизат 55-60 соленки.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.