ТУРРОН - ИСПАНСКА ТРАДИЦИОННА НУГА ХАЛВА

В Испания има едно нещо, което почти всяко семейство приготвя на Коледа и това е Turron de Alicante. Този твърд бонбон като бадемова нуга е направен само с 4 съставки, но има невероятен вкус и богатство, което трудно може да се опише.
Най-известната испанска бадемова нуга идва от град Джихона в провинция Аликанте. Те произвеждат по-голямата част от бадемовата нуга, която испанците ядат, както и повечето от бадемовата нуга, която се изнася по целия свят.

ПРОДУКТИ за 6 души:
1/2 чаши бланширани бадем
1/2 чаша мед
1/2 чаша захар
1 белтък

ПРИГОТВЯНЕ:
Предварително загрейте фурната на 170 градуса.
Поставете бланшираните бадеми върху алуминиево фолио и ги разпределете, рака, че да са на един пласт.
Запечете за около 20 мин, докато леко променят цвета си до златисто.
Прихвърлете ги в купа и оставете настрана.
Загрейте в тиган меда и гответе 15 мин на много бавен огън, трябва леко да къкри. След 15 мин. добавете захарта и гответе още 15 минути. Получава се прекрасен златисто кафяв карамел.
Разбите белтъка до получаване на твърди връхчета.
След това започнете бавно да добавяте карамела.
Накрая добавете бадемите разбъркайте с шпатула и много бързо прихвърлете в тава застлана с хартия за печене. Разпределете на равномерен пласт и поставете още един лист хартия отгоре, който ще ви помогне да изравните халвата.
Оставете за поне 6 часа в хладилника, за да се стегне добре.
Преди да аервирате отстранете внимателно хартията за печене и нарежете на равни кубчета.
Приготвено с любов от Ники <3





Коментари