ПЪСТРА САЛАТА С КИНОА

Тази салата от нахут и киноа е олицетворение на това, което представлява здравословното хранене и вкусната храна. Тази пълна с аромати салата се приготвя за не повечеот 30 минути Сервирайте я охладена или на стайна температура.
За тези от вас, които не са запознати с киноата, тя е една от най-невероятните съставки, достъпни за нас. Богата на фибри, заредена с протеини и естествено без глутен.

ПРОДУКТИ:
180 г киноа 
480 мл зеленчуков бульон
440 г нахут от консерва
1 глава червен лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1/2 краставица
2-3 скилидки чесън
30 мл зехтин 
3 супени лъжици нарязана прясна мента
1 лимон
1 ч. л. сушен риган
щипка морска сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете киноата в ситна цедка, изплакнете със студена вода, докато водата отдолу стане бистра (около 30 секунди). Сложете киноато в тиган заедно с щипка морска сол и бульона и загрейте на силен огън. След като заври, поставете капак и намалете от слаб до среден огън и оставете да къкри 15 минути или докато целият бульон се абсорбира След това отстранете от котлона, оставете да престои няколко минути, след което разрохкайте с вилица.

Изцедете консервата с нахут в гевгир и изплакнете под студена вода. Изцедете излишната вода и поставете в голяма купа

Нарежете на ситно лука, червената и зелената чушка и краставицата, Добавете в купата с нахута, подправете с морска сол и черен пипер

Овкусете с пресования чесън, малко лимонов сок около 1/2 с.л., сухия риган и щипка морска сол и пипер, добавете нахута и разбъркайте.

Накрая добавете охладената киноа в купата, заедно с 2 супени лъжици нарязана прясна мента и разбъркайте всичко заедно, докато се смеси добре Изсипете в чиния за сервиране.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари