ЛЕК СЛАДКИШ С КАРАМЕЛИЗИРАНИ ПОРТОКАЛИ
Тази испанска портокалова торта е това, което представляват класическите испански десерти. Прости съставки, красиви вкусове и без сложни техники или специално оборудване. Сервирайте го за закуска, като десерт след вечеря или дори като лека закуска в движение.
Тази торта идва от района на Валенсия на източното крайбрежие на Испания, където е известна като Bizcocho de Naranja. Обикновено се намира във всички пекарни в региона и винаги се сервира до кафене соло (испанско еспресо).
ПРОДУКТИ:
300 гр захар
3 портокала
3 яйца
140 гр кисело мляко
120 мл слънчогледово олио
240 гр брашно
8 гр
1/4 ч. л . морска сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте 100 г от общата захар в тиган, без да разбърквате и гответе на бавен огън до получаването на златист карамел.
Изсипете на дъното на тава ф25 мм предварително састлана с хартия за печене.
Обелете портокала и нарежете на шайби.
Разпределете върху карамела.
Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете киселото мляко, олиото и накрая пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте и излейте върху портокалите и карамела.
Печете на 180 градуса около 40 мин или докато сладкиша е добре изпечен. Проверете готовността с дъряена клечка.
Извадете от фурната и оставете за около 10 минути да се охлади. След това обърнете върху чиния за сервиране.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.