КРОАСАН С БЕКОН И ПОШИРАНИ ЯЙЦА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЕДНА ПОРЦИЯ:
1 кроасан
3 парчета бекон
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете трите парчета бекон в чиния, покрийте с кухненска хартия и сложете за 3 минути в микровълновата. Ако нямате, тогава го изпечете в сух тиган.
Ето един безотказен начин за перфектни поширани яйца. В тенджера оставете водата да заври. През това време вземете черпак, намажете го леко с мазнина и чукнете яйцето в него.
Поставете черпака с яйцето във водата , като отначало потопете само долната част за около минутка, след което потопете целия черпак за още две минути. Проверявайте от време на време жълтъка да не го сготвите напълно.
Толкова е лесно!
Вземете чаена лъжичка и обиколете готовото яйце. Изсипете в чиния.
Сега сглобете красивата френска закуска.
Разрежете кроасана с назъбен нож за да не го смачкате, все пак е деликатно печиво. Подредете парчетата бекон и отгоре поставете пошираните яйца и овкусете със сол и черен пипер.
Може да оставите яйцата без да ги пукнете. Аз за малко повече цвят показах жълтъка.
Красота 😊
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.