КРОАСАН С БЕКОН И ПОШИРАНИ ЯЙЦА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЕДНА ПОРЦИЯ:

1 кроасан

3 парчета бекон

2 яйца

сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете трите парчета бекон в чиния, покрийте с кухненска хартия и сложете за 3 минути в микровълновата. Ако нямате, тогава го изпечете в сух тиган.

Ето един безотказен начин за перфектни поширани яйца. В тенджера оставете водата да заври. През това време вземете черпак, намажете го леко с мазнина и чукнете яйцето в него.  
Поставете черпака с яйцето във водата , като отначало потопете само долната част за около минутка, след което потопете целия черпак за още две минути. Проверявайте от време на време жълтъка да не го сготвите напълно. 
                         

Толкова е лесно!
Вземете чаена лъжичка и обиколете готовото яйце. Изсипете в чиния.
Сега сглобете красивата френска закуска. 
Разрежете кроасана с назъбен нож за да не го смачкате, все пак е деликатно печиво. Подредете парчетата бекон и отгоре поставете пошираните яйца и овкусете със сол и черен пипер.

 Може да оставите яйцата без да ги пукнете. Аз за малко повече цвят показах жълтъка.

Красота 😊

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари