СПАНАЧЕНИ ГЮВЕЧЕТА
Предлагам Ви този чудесен и бърз обяд, който приготвих за семейството си прегладняло след забавленията в градината.
ПРОДУКТИ:
400 г спанак
1 голяма глава лук
2 моркова
1 к. ч. ориз
3 с. л. пикантно доматено пюре
4 яйца
стрък джоджен
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете на ситно лука и моркова и ги задушете в 1 с. л. растителна мазнина.
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете на ситно лука и моркова и ги задушете в 1 с. л. растителна мазнина.
Нарежете спанака и го добавете, гответе на бавен огън няколко минути.
Добавете доматеното пюре, овкусете със стрък джоджен, нарязан на ситно, черен пипер и сол и накрая добавете предварително измития ориз.
Залейте с 3 к. ч. топла вода и гответе докато течността се усвои.
Разпределете сместа в 4 гювечета, чукнете по едно яйце във всяко и затворете с похлупачетата.
Печете около 30 минути при 200 градуса.
Преди да сервирате поръсете с пресен магданоз.
Печете около 30 минути при 200 градуса.
Преди да сервирате поръсете с пресен магданоз.
Чудесно изглежда, браво Ники.
ОтговорИзтриване