МОРКОВЕН РАЗКОШ
Днес е втория ден от Великденските празници и на гости ми е Анастасия (Ани), сестрата на моя съпруг. От години е традиция да прекарваме заедно празниците и да се вихрим в кухнята в задушевна обстановка и да бъбрим до насита.
Днес от сутринта тече трескава подготовка за Великден - месене на козунаци, боядисване на яйца, приготвяне на обяд за момчетата и когато в късния следобед решихме да подвием крачета и да си починем наслаждавайки се на вече приготвените ястия се роди идеята да приготвим още нещо - тези умопомрачително вкусни моркови като гарнитура за предстоящата вечеря - "Пробна разядка". 😋
Ястието приготви за нас Ани с огромна любов.
ПРОДУКТИ:
2 едри моркова
100 г бяло саламурено сирене
20 г сирене Чедър
3-4 с.л. замразен грах
1 ч.л. олио
2 щипки риган
2 щипки мащерка
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете моркова на филийки.
Задушете морковите в мазнината и 4 с.л. вода. Поставете капак, за да ги задушите добре докато водата се изпари и морковите омекнат. По Ваш вкус може да добавите още малко вода, ако морковите не са достатъчно омекнали.
Добавете натрошеното сирене.
Разбъркайте няколко минути след това добавете и нарязания на кубчета Чедър.
Разбъркайте!
Сирената ще се разтопят и ще се смесят с морковите.
Добавете сухите подправки.
И накрая замразения грах.
Разбъркайте и сервирайте топло!
Приготвено с любов от Анастасия и документирано от Ники <3
Чудесна идея. Направена и с удоволствие изядена.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! ❤️
ИзтриванеБлагодарим от сърце!
ОтговорИзтриване