ЛООБИЯ ПОЛО لوبیا پلو
Лообия поло (на персийски: لوبیا پلو) е иранско ястие от ориз, зелен фасул и месо. Лообия означава "зелен фасул", а поло означава "ориз" на персийски.
Това е перфектна комбинация от ориз, зелен фасул и месо (обикновено агнешко или телешко).
Лообия поло традиционно се приготвя със задушено телешко, телешко или агнешко, но бихте могли да използвате свинско или кайма. Освен това можете да го смесите с други меса като свинско или пилешки гърди например.
ПРОДУКТИ:
500 г свинска кайма
200 г зелен фасул (замразен)
2 глави лук
400 г доматено пюре
3 с.л. куркума
1/2 с.л. канела
1 ч.ч. ориз Басмати
4 средно големи картофа
сол и черен пипер на вкус(
ПРИГОТВЯНЕ:
Запържете каймата. Ако решите да пригответе това ястие без месо пропуснете тази стъпка.
Нарежете лука на ивички и го запържете на бавен огън до златисто в дълбок тиган. Добавете запържената кайма, зеленият фасул и подправките.
Гответе на следен огън за около 10 минути, като по средата на готвенето добавите доматеното пюре и предварително обелените и нарязани на малки кубчета 3 картофа.
Добавете топла вода така, че да покрие зеленчуците и каймата и оставете да къкри за около 30-40 минути.
Измийте добре ориза.
Обелете четвъртият картоф и го нарежете на филийки и с него покрийте дъното на дълбока тава за печене.
Поръсете част от ориза след това зеленчуково-месната смес, след това отново ориз и така докато приключите, като завършите с ориз.
Залейте с 5 ч.ч. вода и изпечете до редуциране на течността.
Сервирайте ястието топло.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.