ФРЕНСКИ БАДЕМОВИ КРОАСАНИ
ЗАКУПЕТЕ КРОАСАНИТЕ ПРЕДНИЯ ДЕН, ЗАЩОТО Е НУЖНО ДА ГИ РАЗРЕЖИТЕ ХОРИЗОНТАЛНО И ДА ГИ ОСТАВИТЕ ЦЯЛА НОЩ ДА СЪХНАТ!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
8 дневни - това са кроасаните които се пекат в деня - може да ги намерите в Лидл, Кауфланд или Билла или ако има във вашият град пекарна за кроасани.
8 с.л. филирани бадеми - по лъжичка на кроасан. Аз съм по щедра.
В сладкарницата бяха по 5, 6 филирани бадемчета.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ ЗА СИРОПА:
2 с.л. захар
4 с.л. ром - ако не консумирате алкохол заместете с ванилия
1 ч.ч. вода
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БАДЕМОВИЯ КРЕМ:
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч бадемово брашно
щипка сол
8 с.л. масло на стайна температура
2 яйца
ДА НАПРАВИМ СИРОПА:
В тенджерка смесете водата, захарта и рома. Оставете да се поври 3, 4 минутки, свалете от котлона и оставете да се охлади.
ДА НАПРАВИМ БАДЕМОВИЯ КРЕМ:
В купата на миксер изсипете захарта, бадемовото брашно и маслото. Разбъркайте, докато се смесят добре съставките. Накрая добавете едно по едно яйцата на средна скорост, докато цялата смес стане кремообразна.
Хайде да сглобил нашите френски бадемови кроасани:
Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава, покрийте я с хартия за печене.
Всяка една част от разрязаните кроасани потопете леко в сиропа. Кроасанът трябва да е доста влажен. Просто потопете по веднъж от всяка страна.
Подредете кроасаните с нарязаната страна нагоре.
Разпределете по една голяма с.л. бадемов крем върху долната половина.
Поставете горните половинки, които също сте потопили в сиропа.
Разпределете по една с.л. бадемов крем отгоре.
Поръсете кроасаните с филирани бадеми и сложете във фурната за 15 минути.
Извадете, нека се охладят за 5 минутки. Поднесете с пресни плодове и
чаша кафе. И никак не беше чудно, че нито думичка не си казахме на масата по време на закуската.😍
Кроасаните направени по този начин ги определям като извънредно вкусни!!! Бива си ги франсетата 😉
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.