ТОРТА ТРИ МЛЕКА | TRES LECHES

Това, което прави тази торта необичайна е, че след изпичането блата се перфорира и се сиропира с три различни млека, които в комбинация създават точната сладост, плътност и усещане за богат вкус, правейкия торта сочна и определено незабравима.
ПРОДУКТИ
за блата:
85 мл прясно мляко
5 яйца
150 г захар
1 к.л. екстракт от ванилия
225 г брашно
1,5 к.л. бакпулвер
1 щипка сол
за млечния сироп:
245 мл прясно мляко
200 мл кондензирано мляко
250 мл. кондензирано сладко мляко
за гарниране:
130 г бял шоколад
200 г течна сметана
листенца мента
ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Отделете жълтъците от белтъците.
Разбийте жълтъците със 100 грама от захарта докато се сгъстят до пухкав крем.
Добавете прясното мляко и ванилията и разбийте леко, накрая добавете брашното смесено с бакпулвера и щипката сол.
Разбийте белтъците на сняг. Когато започнат да се сгъстяват добавете на няколко части останалата захар. Бийте до получаване на много гъст сняг. Добавете белтъците към жълтъчната смес и разбийте леко.
Разбийте белтъците на сняг. Когато започнат да се сгъстяват добавете на няколко части останалата захар. Бийте до получаване на много гъст сняг. Добавете белтъците към жълтъчната смес и разбийте леко.
Изсипете в тавичка покрита с хартия за печене.
Печете около 30 минути до готовност. Проверете с клечка дали блата е добре изпечен.
След като извадите сладкиша от фурната го оставете за около 5 минути да си почине. След това го преместете в чиния за сервиране, най-добре е да бъде с борд и набодете блата с вилица.
След като извадите сладкиша от фурната го оставете за около 5 минути да си почине. След това го преместете в чиния за сервиране, най-добре е да бъде с борд и набодете блата с вилица.
Смесете трите вида млека за млечния сироп и залейте сладкиша.
Оставете да се сиропира поне 1 час, най-добре 1 нощ в хладилника.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.