МЕКСИКАНСКО УЛИЧНО ЯСТИЕ "АКА ELOTE"


Мексикооо, Oле!

Какво е елоте? Превежда се "царевичен кочан" Понякога се нарича "луда царевица" Тази мексиканска улична храна може да се намери  с много различни топинги. Но винаги се полива със сок от лайм и се поръсва с накълцан на ситно кориандър.



                              НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 6 КОЧАНА ЦАРЕВИЦА:

1 глава чесън

200 г. заквасена сметана

200 г. майонеза

1 лайм

100 г. настъргано мексиканско сирене Gotija или пармезан, който доста се доближава до вкуса на мексиканското сирене

сол и черен пипер на вкус

1 ч.л. чили на прах за поръсване

половин връзка пресен кориандър


                                                         НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Обелете царевицата, като за по красиво не късайте листата. Сварете я в подсолена вода за 25 минути. Ако имате желание след това може да я сложите за 5 минути на грил тиган. 

                      

Обелете скилидките чесън и ги сложете в блендер, добавете сметаната, майонезата, 1 с.л. сок от лайм сол, настърганото сирене, сол и черен пипер. Блендирайте за 1, 2 минути.

Подредете царевичните кочаните в чиния ( трябва да са студени, за да не ви се разтече соса) с четка намажете от всички страни. Полейте със сок от лайм всеки един кочан царевица и поръсете с чили и ситно нарязан кориандър.

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари